facebook tronats

Penya Tronats de Mislata | Crea tu insignia
">

Pinchad en pausa,para no oir la musica


La historia de la penya

La consagrada penya ELS TRONATS va nàixer l’any en què la Falla Felip Bellver celebrava el seu 25é aniversari, 1995.
Un grup d’amics, tots fallers, volgueren recordar aquells anys en què s’utilitzava el tro de bac, el dia de Sant Josep fent la mítica “xafaeta”, que era com s’anomenava el fet de fer explotar tots els trons de bac que sobraven de la despertà d’eixe dia. Els trons, en terra, fent un cercle, eren xafats per tots als qui els agradava la pólvora.
Una nit, estant reunits, varen decidir formar esta penya d’amants de la pólvora i celebrar una despertà manual el dia 19 de març.
A partir d’aleshores, cada any eren més els apassionants que anaven apuntant-se a la penya. Fins que un dia decidiren fer la despertà per la nit, perquè era més vistosa i podia acudir més gent. És aleshores quan feren la primera mascletà nocturna.
La primera nocturna es va fer al any 2001 aproximadament. Va tindre molt d’èxit i a partir d’aquell any han anant superant-se any rere any.
Les últimes mascletaes nocturnes han segut molt comentades i populars omplint el carrer Pare Llançol i voltants d’un fum de gent. La mascletà nocturna s’ha convertit en un referent de les falles de Mislata.
Sempre s’intenta disparar la nit del 18 a excepció dels anys en que l’horari de l’ofrena de flors ens ho impedeix i ho passem a la nit del 17.
Actualment la penya consta de trenta-set membres de totes les edats però amb una mateixa afició; la pólvora. La mascletà nocturna s’organitza en col·laboració amb el pirotècnic Gori, amb qui la penya acorda com es durà a terme l’espectacle pirotècnic.
L’espectacle comença tirant masclets a mà, és a dir, es fan files de masclets, uns 3500, en terra i cada tirador va encenent-los i tirant-los el més ràpid possible, començant de menys a més tiradors per donar-li ritme a l’assumpte. Seguidament és el pirotècnic que dóna pas a la resta de les fases de la mascletà fins arribar a l’èxtasi final amb terratrèmol terrestre i bombardeig aeri.
A més a més de la mascletà de falles, la penya,col-labora amb diferents clavaries del poble amb les seues passejaes i despertaes. A les festes patronals també tira una xicoteta mascletà manual com a final de la tradicional traca correguda que es realitza l’últim dissabte d’agost,i tambe desde l'any 2009 es l'encarregada de realitzar una gran morunada.

lunes, 2 de mayo de 2011

Video y fotos mascleta tronats fallas 2001

A continuacion os dejo un enlace para que podais disfrutar de nuestra mascleta de fallas,fotos y videos cedidos por Jose Manuel Donaire"Carcasero de Mislata"

Este es el enlace del video:

http://www.vimeo.com/21891456

Y este es de las fotos:

http://amigospirotecnia.mforos.com/1955802/10200846-fallas-2011-mascleta-nocturna-manual-y-mecanizada-penya-tronats-2011/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Traca correguda fiestas patronales 2008

Este es el video que realizo el corresponsal de la cadena CNN,Javier Mesa Reig,que estuvo en las fiestas siguiendo este acto.